buitenzonwering1Deze vorm van zonwering is de laatste jaren enorm in opmars gekomen. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat wat je buiten weert moeilijker naar binnen kan. Zonwering aan de binnen kant helpt wel maar buiten is altijd beter. De kwaliteit die wij verkopen is hoogwaardig, wat inhoud: dubbelwandige profielen, doeken van hoogwaardige kwaliteit, eigen montage en misschien wel het belangrijkste: betrouwbaar.

Buitenzonwering is op verschillende manieren te bedienen. De keuze is aan u, wel is het zo dat het product enigszins bepaald welk bedieningssoort het meest beschikt is. Omdat we zelf meten en monteren kunnen we u een gedegen advies geven.

Mogelijkheden om te bedienen zijn:

  • Band bediening ( zowel binnen als buiten )buitenzonwering2
  • Band vertraging bij alleen rolluiken
  • Slingerstang bediening ( zowel binnen als buiten )
  • Motor bediening

Buiten zonwering is in een aantal producten te onderscheiden:

  • Rolluiken
  • Screens
  • Markiezen
  • Uitvalschermen
  • Knikarmschermen

buitenzonwering3Rolluiken

Deze kunnen zowel op de gevel geplaatst worden maar ook ingebouwd. Rolluiken hebben vele voordelen zoals: de beste zon/hitte wering, inbraakvertragend, warmte Isolerend in de winter, geluidswerend en verduisterend.

Rolluiken zijn tevens in verschillende kleuren te leveren met verschillende bak afmetingen. Dus niet alleen wit en bruin maar ook o.a. groen, blauw, Zilver, creme, en een aantal speciale kleuren zoals houtmotieven. Om obstakels zoals b.v. deurbeslag en openslaande ramen te omzeilen zijn er speciale zijgeleiders verkrijgbaar, zodat plaatsing toch mogelijk is. Zie de afbeelding hieronder.

buitenzonwering4

buitenzonwering5Screens

Screens sluiten in tegenstelling tot rolluiken niet af. Een screen doek filtert de warmte weg zodat een afgesloten gevoel niet ontstaat. Screens en rolluiken hebben veel gemeen zoals aangepaste geleiders om obstakels te omzeilen maar ook het uiterlijk. Echter de bak van een screen is veel kleiner en begint bij 75mm tot 105mm. Bij de kleuren van screens wordt onderscheid gemaakt tussen doek en bak/geleiders. Doeken zijn in vele kleuren, geleiders en kap ook Meestal wordt het aluminium gedeelte standaard geleverd in grijs, wit, en crème. Doeken zijn mot ,rot en schimmelvrij en is beperkt transparant zodat doorkijken enigszins mogelijk is.

Voorbeeld van screengeleiders

buitenzonwering6

buitenzonwering7Markiezen

Een sieraad aan de gevel, zo worden markiezen ook wel genoemd. Dit type zonwering wordt met de hand gemaakt, waardoor vele mogelijkheden zijn als het op afwerken aankomt. B.v. verschillende schulpranden, modellen, maar ook geraamtes van verschillende materialen zoals hout, hardhout en aluminium. Standaard zijn de markiezen in hout leverbaar in wit, beige, crème en groen.

buitenzonwering8Uitvalschermen

Dit type zonwering is geschikt voor situaties waarbij niets in de weg staat, want uitvalschermen kenmerken zicht door de armen die van de gevel weg vallen. Denk aan opritten waar auto staan of tuinpaden. Er zijn verschillende modellen te krijgen, afgeschuind, rond, opensysteem en in cassettevorm. De doeken die wij toepassen zijn van hoogwaardige kwaliteit die net screen doeken mot, rot en schimmelvrij zijn. De armen kunnen ook voor winderige plaatsen voorzien worden van veren zodat het opwaaien wordt verminderd.

buitenzonwering9Knikarmschermen

Wie wil er nou niet genieten onder de zon maar toch ook beschut? Dat is met een knikarm of terasscherm mogelijk. Er zijn veel verschillende modellen, die allemaal z’n voors en tegens hebben. Op dit moment komt het cassette type het meest voor: mooi design, doeknetjes opgeborgen, kortom een fraai gezicht, want vaak wordt vergeten dat een scherm het hele jaar hangt en niet in gebruik is. Modellen en uitvoeringen veranderen elk jaar zodat het raadzaam is om in onze showroom te komen kijken.

 

Voor doeken en motoren verwijzen we naar de onderstaande links

Tibelly.nl
Somy.nl
Husol.nl
rainbow-collection.nl
limitededition-zonwering.nl