parket1Planken vloeren van Parador combineren natuurlijkheid en exclusiviteit en gaan daardoor dus lang mee. De grote keuze uit geselecteerde houtsoorten in drie sorteringen bieden voor iedere ruimte en iedere stijl een geschikte vloer. Planken vloeren van Parador kunnen in principe in alle ruimtes binnen worden gelegd. Het gebruik ervan in de wintertuin en in vochtige ruimtes moet worden vermeden. Alleen als er het hele jaar een gecontroleerd klimaat is, is toepassing in de wintertuin toegestaan. Planken vloeren zijn niet allemaal hetzelfde. Voor het kopen moet u nagaan welke vloer het beste bij u past. Naast de houtsoort, de sortering, de keuze tussen tand en groef of klikverbinding, speelt ook de afwerking een grote rol. Bij Parador heeft u de keuze tussen de natuurlijke kant en klare olieafwerking en de onderhoudsvriendelijke kant en klare lakafwerking. De keuze voor geoliede of gelakte planken vloeren is een kwestie van smaak. Hier de voor en nadelen op een rij.

Geoliede plankenvloeren

De olieafwerking van Parador is zeer gebruiksvriendelijk en heeft in tegenstelling tot andere olie of olie / was systemen geen speciaal onderhoud nodig. Deze olieafwerking is kant-en-klaar. Dat betekent dat deze vloer na het leggen geen extra behandeling nodig heeft, maar meteen na het reinigen kan worden gebruikt. Het voordeel van een geoliede planken vloer is dat het houten karakter van de vloer wordt benadrukt door het matte uiterlijk en dat de vloer er heel natuurlijk uitziet en plaatselijk gerenoveerd kan worden. Dat betekent dat beschadigingen plaatselijk kunnen worden behandeld dus alleen daar waar nodig.

Krassen of deuken zullen in tegenstelling tot een gelakte vloer sneller in het hout dringen, maar kunnen ook weer worden weggewerkt en dragen bij aan de natuurlijke optiek van echt hout. Vuile plekken of geknoeide wijn of koffie zijn net zo eenvoudig te verwijderen als bij een gelakte planken vloer.

parket2Gelakte planken vloeren

De kant-en-klare lak afwerking van Parador beschermt de vloer goed en zorgt voor een mooi gelijkmatig zijdeglans uiterlijk. Optimale bescherming die zeer gebruiksvriendelijk is, omdat de lak hard genoeg is en daardoor de vloer voldoende beschermt en anderzijds zeer elastisch is zodat de lak niet breekt bij zware belasting. De lakafwerking van Parador is perfect uitgebalanceerd en garandeert veel gebruiksgemak.

Sortering

De sortering vertelt iets over het uiterlijk van de vloer. Parador levert drie sorteringen Select, Natuur en Living voor iedere smaak de juiste keuze. Select voor een harmonisch en rustig uiterlijk, Natuur voor een natuurlijk en gelijkmatig uiterlijk en Living is karaktervol en levendig. Hout is een natuurproduct. Ieder planken vloerdeel is een door de natuur gemaakt uniek product. Afwijkingen in kleur, structuur en knoestigheid zijn een teken van gegarandeerde echtheid.

Zoals u merkt is er veel te vertelen op het gebied van houten vloeren. Op de website van Paradorstaan nog veel meer informatie, evenals diverse collecties.

parador

parket3

 

olie-verschil